Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolisallad med tomater och rostade pinjenötter

Broccolisallad med tomater och rostade pinjenötter är en trevlig sallad med spännande smaker från bland annat apelsin. Salladen är ett utsökt tillbehör till julskinka, korv eller köttbullar. Med andra ord ett nytt och utsökt tillbehör på julbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka broccolin i lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Spola av broccolin med kallt vatten och låt rinna av. Hacka broccolin grovt.
  2. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Skölj och halvera tomaterna.
  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Blanda apelsinsaft och -skal med olja, salt och peppar i en skål. Vänd ner broccoli, purjolök och tomater.
  4. Rosta pinjenötter i en torr, het stekpanna. Strö de rostade nötterna över broccolisalladen precis innan servering. Salladen är god till julskinka, korv, köttbullar mm.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg djupfrysta broccolibuketter
  • 1 späd purjolök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?