Dan dan-nudlar med pak choi och kycklingfärs

Dan dan-nudlar med pak choi är en klassisk kinesisk rätt med ursprung från Sichuan-köket. Chiliolja, ingefära och jordnötter ger nudlarna smak, och här steker vi kycklingfärs med kryddmixen five spice för extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 msk krispig chiliolja (eller 1 tsk sambal oelek, för 4 port)
1 dl jordnötssmör
1 1/2 dl vatten
Färs
200 g pak choi
500 g kycklingfärs
2 msk rapsolja
1 msk five spices kryddmix
1 dl vatten
1/2 dl japansk soja
250 g äggnudlar
1 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3216 KJ / 767 kCal
Fett38 g
Salt4.9 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stHelt okej rätt, men inget jag kommer göra fler gånger. Jordnötssmöret tar tyvärr över hela rätten, de andra kryddorna och 5 spices märks knappt. Och jag tror att byta ut balsamvinägern mot limesaft är en bra idé!
Maylie
För mesig nudel rätt, behöver kryddas upp mer och lägga till chili samt lime istället för balsamvinäger.
Maja
Dressingen smakade så vidrigt att jag fick slänga hela rätten. Fattar noll? Jag gillar kryddstark mat och har använt alla ingredienserna i dressingen förut utan problem. Misstänker att balsamvinägern är boven, eller snarare mängden. Kommer dock aldrig riskera att göra den här rätten igen.
Maria