Currygryta med pulled oats och blomkål
Pulled oats är ett klimatsmart alternativ till kött som är gjort på havre och baljväxter. Gott, proteinrikt och vegetariskt. Passar perfekt i denna snabblagade currygryta med blomkål och kokosmjölk. Servera med ris och naanbröd.
Ingredienser
6 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 1/2 msk curry
1/2 msk mald kardemumma
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
2 förp pulled oats nude (à 240 g)
550 g fryst blomkål
2 msk mango chutney
1 msk vitvinsvinäger
salt
1 lime
Till servering
ris
gärna koriander
naanbröd (välj yoghurtfritt bröd för veganskt)
För alla
Läs noga innehållet på buljongen. Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfritt: välj ett yoghurtfritt bröd.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut brödet mot ett mjölkproteinfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat inkl ris och naanbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3513 KJ / 838 kCal
Fett30 g
Salt4.05 g
Kolhydrater100 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta var bland det värsta vi ätit någonsin haha! Försöker få sambon att äta lite mindre kött och det gick ju sådär när jag serverade den här rätten. Gör hälften om ni är osäkra på om ni kommer gilla det eller inte. Hade säkert varit gott om det inte vore för den där oatsen...
Erica
2018-02-20