Currygryta med pulled oats och blomkål

25
1 Klimatsmart
Currygryta med pulled oats och blomkål

Pulled oats är ett klimatsmart alternativ till kött som är gjort på havre och baljväxter. Gott, proteinrikt och vegetariskt. Passar perfekt i denna snabblagade currygryta med blomkål och kokosmjölk. Servera med ris och naanbröd.

Skriv ut
Currygryta med pulled oats och blomkål

Ingredienser

6 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
1 1/2 msk
curry
1/2 msk
mald kardemumma
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk
2
förp pulled oats nude (à 240 g)
550 g
fryst blomkål
2 msk
mango chutney
1 msk
vitvinsvinäger
-
salt
1
lime

Till servering

ris
gärna koriander
naanbröd (välj yoghurtfritt bröd för veganskt)

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfritt: välj ett yoghurtfritt bröd.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut brödet mot ett mjölkproteinfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris och naanbröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Erica

2/20/2018

Detta var bland det värsta vi ätit någonsin haha! Försöker få sambon att äta lite mindre kött och det gick ju sådär när jag serverade den här rätten. Gör hälften om ni är osäkra på om ni kommer gilla det eller inte. Hade säkert varit gott om det inte vore för den där oatsen...

Näringsvärde per portion

Energi 3513 KJ / 838 kCal
Fett 30 g
Salt 4.05 g
Kolhydrater 100 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept