Bönpasta med ädelost, stjälkselleri, pulled oats och pumpakärnor

4
1
Bönpasta med ädelost, stjälkselleri, pulled oats och pumpakärnor

Pulled pork, mmm. Du vet hur gott det är. Och den här vego varianten med pulled oats och pumpakärnor – som både smakar gott och är snäll mot miljön – tror vi att du kommer gilla lika mycket. Till den har en du en smakrik bönpasta med krämig ädelostsås.

Skriv ut
Bönpasta med ädelost, stjälkselleri, pulled oats och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 tsk
majsstärkelse
1 dl
matlagningsgrädde
ca 150 g
ädelost
-
salt
-
svartpeppar
2
stjälkar stjälkselleri
4
salladslökar
240 g
pulled oats naturell
2 msk
olja
1 dl
pumpakärnor
4
port bönpasta
-
persilja (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, pulled oats och bönpastan.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Marie

2018-10-25

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3001 KJ / 717 kCal
Fett 39 g
Salt 1.55 g
Kolhydrater 21 g
Protein 63 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden