Bönpasta med ädelost, stjälkselleri, pulled oats och pumpakärnor
Pulled pork, mmm. Du vet hur gott det är. Och den här vego varianten med pulled oats och pumpakärnor – som både smakar gott och är snäll mot miljön – tror vi att du kommer gilla lika mycket. Till den har en du en smakrik bönpasta med krämig ädelostsås.
Ingredienser
4 portioner
4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 tsk majsstärkelse
1 dl matlagningsgrädde
ca 150 g ädelost
salt
svartpeppar
2 stjälkar stjälkselleri
4 salladslökar
240 g pulled oats naturell
2 msk olja
1 dl pumpakärnor
4 port bönpasta
persilja (till garnering)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen, pulled oats och bönpastan.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3001 KJ / 717 kCal
Fett39 g
Salt1.55 g
Kolhydrater21 g
Protein63 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Marie
2018-10-25