Bönspaghetti med chili, vitlök, broccoli och pulled oats
För en köttfri med ändå proteinrik rätt är denna bönpasta ett toppenval. Pulled oats är ett bra alternativ till kött som precis som kyckling är enkelt att kombinera med andra råvaror. Här får det havre- och bönbaserade proteinet smak av vitlöks- och chilistekt broccoli samt grädde och parmesan. Enkelt, gott och klimatsmart.
Ingredienser
4 portioner
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g broccoli
3 msk olivolja
2 förp pulled oats (à 240 g)
salt
svartpeppar
250 g cocktailtomater
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl finriven parmesan
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1107 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1107 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3216 KJ / 767 kCal
Fett32 g
Salt3.58 g
Kolhydrater32 g
Protein78 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer