Gaeng liang pak ruam

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Gaeng liang pak ruam

Gaeng liang pak ruam är en soppliknande gryta med grönsaker och räkor från västra Thailand.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Gaeng liang pak ruam

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 l kycklingbuljong (fond + vatten)
1 stor rödlök
2 morötter
1/2 litet blomkålshuvud (1/2 = ca 200 g)
200 g pumpa eller zucchini
ev 200 g okra eller luffa
400 g skalade räkor
2 msk räkpaste (2 msk räkpaste = alt 4 ansjovisfiléer)
1 msk färsk grönpeppar eller grönpeppar på burk (skölj av lagen)
1 msk svartpeppar
10 - 12 minimajs
2 - 3 tsk salt
asiatisk fisksås att smaka av med
färsk thaibasilika att garnera med

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Bilden är missvisande då det är en Tom yam goong och inte gaeng liang och receptet saknar en viktig huvudingrediens dvs fingerrot (krachai).

Siranee

2019-09-21

Testa liknande recept

Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilégryta med bambuskott och röd curry
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd currykyckling med ananas
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapasta med feta och vitlök
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga