Gaeng liang pak ruam
Gaeng liang pak ruam är en soppliknande gryta med grönsaker och räkor från västra Thailand.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l kycklingbuljong (fond + vatten)
1 stor rödlök
2 morötter
1/2 litet blomkålshuvud (1/2 = ca 200 g)
200 g pumpa eller zucchini
ev 200 g okra eller luffa
400 g skalade räkor
2 msk räkpaste (2 msk räkpaste = alt 4 ansjovisfiléer)
1 msk färsk grönpeppar eller grönpeppar på burk (skölj av lagen)
1 msk svartpeppar
10 - 12 minimajs
2 - 3 tsk salt
asiatisk fisksås att smaka av med
färsk thaibasilika att garnera med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Bilden är missvisande då det är en Tom yam goong och inte gaeng liang och receptet saknar en viktig huvudingrediens dvs fingerrot (krachai).
Siranee
2019-09-21