Gaeng liang pak ruam | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gaeng liang pak ruam

Gaeng liang pak ruam är en soppliknande gryta med grönsaker och räkor från västra Thailand.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kycklingbuljongen och sjud den i 5 minuter.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skär morötterna i små strimlor och blomkålen i små bitar. Skär pumpan/zucchinin och okra/luffa i småbitar. Finhacka räkorna.
  3. Krossa räkpaste, grönpeppar och svartpeppar i en mortel. Rör ner i kycklingbuljongen. Koka upp.
  4. Tillsätt blomkål, morot, luffa/okra, pumpa, minimajs och räkköttet. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  5. Smaka av med salt, socker och fisksås. Garnera med några basilikablad.

För alla

Gaeng liang pak ruam är fri från gluten, ägg och laktos, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i kycklingfonden och räkpasten.

Tips

Palmsocker: Brunt socker som används i många recept. Kan ersättas av brun farin utan att det blir någon större smakskillnad.

Räkpaste: En viktig ingrediens om man vill ha en genuin, autentisk thailändsk smak. Den är svår att ersätta, men en del tycker att mosad ansjovisfilé och ansjovisspad går bra. Beräkna 1 mosad ansjovisfilé för 2 tsk räkpaste. Räk-paste görs av jästa räkor som mixas med olja till en paste.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 l kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 1 stor rödlök
  • 2 morötter
  • 1/2 litet blomkålshuvud (1/2 = ca 200 g)
  • 200 g pumpa eller zucchini
  • ev 200 g okra eller luffa
  • 400 g skalade räkor
  • 2 msk räkpaste (2 msk räkpaste = alt 4 ansjovisfiléer)
  • 1 msk färsk grönpeppar eller grönpeppar på burk (skölj av lagen)
  • 1 msk svartpeppar
  • 12 minimajs
  • 3 tsk salt
  • asiatisk fisksås att smaka av med
  • färsk thaibasilika att garnera med
Lägg till i inköpslistan