Gaeng liang pak ruam

Gaeng liang pak ruam är en soppliknande gryta med grönsaker och räkor från västra Thailand.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l kycklingbuljong (fond + vatten)
1 stor rödlök
2 morötter
1/2 litet blomkålshuvud (1/2 = ca 200 g)
200 g pumpa eller zucchini
ev 200 g okra eller luffa
400 g skalade räkor
2 msk räkpaste (2 msk räkpaste = alt 4 ansjovisfiléer)
1 msk färsk grönpeppar eller grönpeppar på burk (skölj av lagen)
1 msk svartpeppar
10 - 12 minimajs
2 - 3 tsk salt
asiatisk fisksås att smaka av med
färsk thaibasilika att garnera med
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Bilden är missvisande då det är en Tom yam goong och inte gaeng liang och receptet saknar en viktig huvudingrediens dvs fingerrot (krachai).
Siranee
2019-09-21