Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currybräserad torskkotlett

Currybräserad torskkotlett är ett ganska avancerat recept för dig som tycker mycket om fisk och curry. Servera den förstklassiga fiskrätten med en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bind ihop fiskkotletterna med bomulssnöre. Salta båda sidorna och låt rimma medan rotfrukter och grönsaker tillreds.
  2. Fräs potatis, purjolök och vitlök i olivoljan i en stekpanna. Strö över curryn och tillsätt buljong samt citronsaft. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  3. Lägg i torskkotletterna, tomatskivorna och dillen. Peppra. Sjud fisken 8-10 min. Servera med en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st torskkotletter, sej eller hoki hoki (à 180 g)
  • 1 tsk salt
  • 500 g skalad och skivad potatis (500 g motsvarar ca 8 st)
  • 1/2 purjolök (i bitar)
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • saft av 1/2 citron
  • 2 tomater i skivor
  • 4 kvistar dill
  • nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?