Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostas med tomat och haricots verts

Rostas med ugnsrostad potatis är en rustik och vacker rätt som osar vardagslyx. Det härligt rosaskimrande köttet tillagas här till en perfekt medium rare för optimal saftighet, och tomaterna steks för att framhäva dess naturliga sötma. Hugg in och njut med bönor och ljuvlig bearnaisesås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med oljan, salt och peppar. Häll ut i en långpanna och sätt in mitt i ugnen först 12 minuter.  
  3. Ansa bönorna. Lägg sedan bönorna och tomaterna i pannan och rosta ytterligare ca 8 minuter.
  4. Stek köttet i smöret i en stekpanna ca 6 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd då och då. 
  5. Ansa salladen och lossa salladsbladen. Servera köttet med potatis, grönsaker och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd glutenfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 ask haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
  • 2 skivor rostbiff eller rostas (1 skiva motsvarar ca 150 g)
  • 1 tsk smör
  • 1/2 krispsallad
  • 1 dl bearnaisesås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2880 kJ / 689 kCal