Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

5
2 Klimatsmart
Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

Här kommer en smakexplosion som heter duga! Avokado och sparris som steks, panerade i panko, en sallad gjord på tunt skivad rättiga och gurka samt en dipp bestående av lime, soja, sesamfrö och olja. Herregud så gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

Ingredienser

4 portioner

Sesamdipp

1 lime
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
1 msk olja

Sallad

175 g rättika
250 g snackgurka eller gurka
1/2 tsk röd currypasta
1 msk olja
1 msk vatten
2 krm salt
4 port ris eller annat gryn

Panerad avokado

2 avokador
250 g sparris
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i currypastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Linda

2022-05-04

Nej värmd avokado är ingen höjdare. Vi var supertaggade, det såg gott ut men vi tog en tugga och bara tittade på varandra. Avokado blir beskt vid tillagning. Inte trevlig smak tyckte vi.

Kristina

2022-02-05

Har nu fått detta recept 2ggr på 6 mån i icas vegokasse, ett väldigt kladd med paneringen, som dessutom långt ifrån räcker. Tips: Hoppa över panering, stek sparris försiktigt, ät avokado i bitar som den är och gör en liten omelett av äggen. God sås och salladsdressing!

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 586 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden