Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

0
0 Klimatsmart
Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

Här kommer en smakexplosion som heter duga! Avokado och sparris som steks, panerade i panko, en sallad gjord på tunt skivad rättiga och gurka samt en dipp bestående av lime, soja, sesamfrö och olja. Herregud så gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika

Ingredienser

4 portioner

Sesamdipp

1
lime
2 msk
japansk soja
1 msk
sesamfrö
1 msk
olja

Sallad

175 g
rättika
250 g
snackgurka
1/2 tsk
röd currypasta
1 msk
olja
1 msk
vatten
2 krm
salt
4
port ris eller annat gryn

Panerad avokado

2
avokador
250 g
sparris
2
ägg
1/2 dl
vetemjöl
1/2 dl
ströbröd (gärna panko)
2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i currypastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 586 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept