Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Curry med lime, yoghurt och koriander

Med klassiska asiatiska kryddor som färsk ingefära, curry, lime och koriander blir denna kycklinggryta en riktig smakfest. Yoghurt och rivet äpple ger grytan en fin balans. Om inte alla runt bordet gillar koriander – lämna det vid sidan av och låt de som vill strö det över sin portion.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och äpple.
  3. Fräs lök- och äppelhacket med kycklingen i oljan i en het stekpanna.
  4. Blanda ingefära, pressad limesaft, curry, vatten och yoghurt. Häll blandningen över kycklingen och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka koriandern och skär tomaterna i bitar. Vänd ner det i grytan.
  6. Servera grytan till riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: Servera koriandern vid sidan om!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äpple
  • ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 lime
  • 2 msk curry
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2082 kJ / 499 kCal