Curry med lime, yoghurt och koriander

17
1 Klimatsmart
Curry med lime, yoghurt och koriander

Med klassiska asiatiska kryddor som färsk ingefära, curry, lime och koriander blir denna kycklinggryta en riktig smakfest. Yoghurt och rivet äpple ger grytan en fin balans. Om inte alla runt bordet gillar koriander – lämna det vid sidan av och låt de som vill strö det över sin portion.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013

Curry med lime, yoghurt och koriander

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1
äpple
ca 500 g
strimlad kycklinglårfilé
2 msk
olja
1 msk
färsk riven ingefära
1
lime
2 msk
curry
1 dl
vatten
2 dl
matyoghurt (10 %)
-
salt och peppar
1
kruka koriander
4
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Barnknepet: Servera koriandern vid sidan om!

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Amina

9/7/2020

Mmmm, så gott! Använde två lime istället. Använde stark curry men skulle nog kunna använda en sked stark curry och en sked mild curry. ❤️

Näringsvärde per portion

Energi 2298 KJ / 549 kCal
Fett 14 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept