Curry med lime, yoghurt och koriander
Med klassiska asiatiska kryddor som färsk ingefära, curry, lime och koriander blir denna kycklinggryta en riktig smakfest. Yoghurt och rivet äpple ger grytan en fin balans. Om inte alla runt bordet gillar koriander – lämna det vid sidan av och låt de som vill strö det över sin portion.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 äpple
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
1 msk färsk riven ingefära
1 lime
2 msk curry
1 dl vatten
2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar
1 kruka koriander
4 tomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barnknepet: Servera koriandern vid sidan om!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2298 KJ / 549 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mmmm, så gott! Använde två lime istället. Använde stark curry men skulle nog kunna använda en sked stark curry och en sked mild curry. ❤️
Amina
2020-09-07