Supersallad med polentapanerad tofu

Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
1
Supersallad med polentapanerad tofu

Fantastisk sallad som kan serveras med precis vad du vill – här är en variant med tofu.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Supersallad med polentapanerad tofu

Ingredienser

6 portioner
300 g  körsbärstomater (gärna på kvist)
3   broccoli (à 240 g)
2   morötter
250 g  haricots verts (bönor)
1   romansallad
3   salladslökar
250 g  tofu
100 g  polenta
hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
2 msk  olja till stekning
salt och peppar

Dressing

2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  fransk senap
1 tsk  lönnsirap (kan uteslutas)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

De varma grönsakerna, tomaterna och dressingen till var supergod! Gör jag gärna om. Däremot polentapanerad tofu var ingen höjdare. Tror det hade varit godare med ströbröd eller panko.

Stephanie

2021-06-19

Testa liknande recept

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veganska fiskpinnar
Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesambakad tofu med myntayoghurt
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Curry med haricots verts och tofu
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofugrillspett med matvete och bönsallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga