Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Supersallad med polentapanerad tofu

Fantastisk sallad som kan serveras med precis vad du vill – här är en variant med tofu.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Lägg körsbärstomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i ugnen ca 10 minuter, så tomaterna får en lätt rostning.
  3. Dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar.
  4. Koka broccoli, morot och haricots verts mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av.
  5. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Hacka salladslöken. Skär tofun i cm-tjocka skivor.
  6. Blanda polenta och hackade örter i en skål. Panera tofun i blandningen. Stek tofun gyllene på bägge sidor i olja i en stekpanna.
  7. Dressing: Vispa ihop dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela sallad, salladslök, kokta grönsaker och ugnsrostade tomater på tallrikar. Ringla över dressingen. Servera med tofun.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g körsbärstomater (gärna på kvist)
  • 3 broccoli (à 240 g)
  • 2 morötter
  • 250 g haricots verts
  • 1 romansallad
  • 3 salladslökar
  • 250 g tofu
  • 100 g polenta
  • hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan)
  • 2 msk olja till stekning
  • salt och peppar
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk lönnsirap (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan