Curry med haricots verts och tofu

Laga en supersmarrig curry från grunden! Fräs lök och curry i olja innan du häller i kokosmjölk, haricots verts och spenat i kastrullen. Stek tofun gyllenbrun och dela tomater. Servera curry och tofu med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 747 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stHelt okej gott men saknas lite smak
Tony
Och visst ja; en rejäl bit finhackad ingefära!
Carola
Med några justeringar blev det super: gick ifrån vegotänket och stekte kyckling och la i. Körde i kycklingfond, sambal oelek, en skvätt limejuice, mer curry och redde av med lite maizena. Samt halverade tomaterna och la dem i grytan den sista minuten istället för att servera vid sidan av. Jubelrop hos familjen! (Vill man köra tofu går det säkert lika bra att ersätta kycklingfond med grönsaksdito!)
Carola
Gott men saknar lite smak. Skulle nog tillsätta sambal oelek, ingefära och lime åtminstone.
Åsa