Kanelmusslor med äppelfärskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelmusslor med äppelfärskost

Kanelmusslor med äppelfärskost passar perfekt på fikabordet, eller varför inte som dessert? Garnera gärna musslorna med några äppeltärningar och lite kanel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Arbeta ihop alla ingredienser till degen och låt den vila i kylen en timme.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Tryck ut degen i små veckade formar och ställ i kylen i ca 5 minuter. (Det blir för mycket deg men det är svårt att göra en mindre sats. Degen kan frysas och användas till paj eller småkakor.)
  4. Grädda formarna mitten i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakorna.
  5. Färskostkräm: Rör ihop färskost med vaniljsocker och ställ i kylen. Tärna äpplet mycket fint och rör ner i färskosten (spar några tärningar till garnering). Fördela färskostkrämen i formarna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: 10 st
Deg
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk malen kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g smör
  • 1 ägg
Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äpple
  • småbrödsformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1596 kJ / 382 kCal