Pankofriterad chicken taco
Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Pankofriterad chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
4 portioner
800 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
Tillbehör
tortillabröd
mangosalsa (se länk i steg 2)
majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
salsa på rostad majs (se länk i steg 2)
För alla
Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 594 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Kommentarer
Alla länkar leder fel.
Pär
2021-08-25Hej Pär! De leder rätt för mig, så undrar lite över vad du har för webläsare? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-26Riktigt gott. Dock behöver man mer än 2 dl majonnäs, ca 3 dl och mer panko och ägg.
Kim
2020-02-02