UNDER 30 MIN | Enkel

Crispy chicken taco

Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Crispy chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar och krydda med salt runt om. Vänd kycklingbitarna först i vetemjöl sen uppvispat ägg och sist i panko. Stek i olja tills de är gyllene och krispiga.
  2. Tillbehör: Servera med Picklad mango och jalapeño, Koriandermajonnäs och Rostad majssalsa eller dina favorittillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
Tillbehör
  • tortillabröd
  • mangosalsa (se länk i steg 2)
  • majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
  • salsa på rostad majs (se länk i steg 2)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2486 kJ / 594 kCal