Crispy chicken taco

8
1
Crispy chicken taco

Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Crispy chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Crispy chicken taco

Ingredienser

4 portioner
800 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
1 1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
3 - 4 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1/2 dl
neutral olja (till stekning)

Tillbehör

tortillabröd
mangosalsa (se länk i steg 2)
majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
salsa på rostad majs (se länk i steg 2)

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Kim

2/2/2020

Riktigt gott. Dock behöver man mer än 2 dl majonnäs, ca 3 dl och mer panko och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 594 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept