Pankofriterad chicken taco

17
2
Pankofriterad chicken taco

Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Pankofriterad chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Pankofriterad chicken taco

Ingredienser

4 portioner
800 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)

Tillbehör

tortillabröd
mangosalsa (se länk i steg 2)
majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
salsa på rostad majs (se länk i steg 2)

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt tortillabröd.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Pär

2021-08-25

Alla länkar leder fel.

Redaktionen ICAse

2021-08-26

Hej Pär! De leder rätt för mig, så undrar lite över vad du har för webläsare? Hälsningar Michelle

Kim

2020-02-02

Riktigt gott. Dock behöver man mer än 2 dl majonnäs, ca 3 dl och mer panko och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 594 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden