Pankofriterad chicken taco
Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Pankofriterad chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
4 portioner
800 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
Tillbehör
tortillabröd
mangosalsa (se länk i steg 2)
majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
salsa på rostad majs (se länk i steg 2)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Energi2486 KJ / 594 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Kommentarer
Alla länkar leder fel.
Pär
2021-08-25Hej Pär! De leder rätt för mig, så undrar lite över vad du har för webläsare? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-26Riktigt gott. Dock behöver man mer än 2 dl majonnäs, ca 3 dl och mer panko och ägg.
Kim
2020-02-02