UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad majssalsa

Prova ett nytt tillbehör till tacosen på fredag! Rostad majs blir till en underbar salsa tillsammans med chili och lime. Fräscht, enkelt och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda tinade, frysta majskorn med olja och salt i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de får färg. Rör då och då.
  3. Blanda med chili och limeskal.
  4. Till servering: Toppa ev med lite koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 4 dl tinade frysta majskorn
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 - 1 finhackad röd chili
  • 2 tsk finrivet limeskal
Till servering
  • ev färsk koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 398 kJ / 95 kCal