Crispy chicken nuggets med dipp

Krispiga chicken nuggets gjorda på panerade, möra kycklingfiléer som först steks och sedan gräddas i ugnen. Servera med färgsprakande grönsaksstavar, en smarrig, solgul dippsås med sting. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis eller 4 port ris
1 msk olja (om potatis används)
Nuggets
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd eller panko
1/2 dl olja
Grönsaker
3 morötter
1 gurka
Dipp
1 1/2 dl gräddfil
1/2 msk curry
1/2 msk sweet chilisås
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 648 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stVar jättegott men det var ännu godare att strunta i såsen och köra med bearnaisesås tyckte både jag och barnen.
Celina
Synd bara att man inte fick bröstfile som det stod i receptet. Jag fick lårfile istället. Det är väl billigare att skicka med det istället för bröstfile.
Wilhelm
under 45 minuter, ja om man täcknamn bort 60minuter på tiden så hamnar jag där också…
Torbjörn