Crêpes med stuvad svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crêpes med stuvad svamp

I det här receptet hittar du en smaskig kombination av den frasiga crêpesen och den krämiga röran av stuvad svamp. Till detta serverar du en färgglad tomat- och löksallad och rätten blir komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av kantarellerna och grovhacka dem. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Fräs svamp, lök och vitlök i smöret ett par minuter. Pudra över mjölet och blanda det väl med svampen. Tillsätt vattnet under omrörning och låt koka ihop.
  3. Tillsätt lättcrème fraichen och sjud på svag värme till en krämig och stuvningsliknande konsistens.
  4. Tärna skinkan och blanda ner den i stuvningen med persiljan. Smaka av med peppar och konc fond.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Lägg ca 1/2 dl stuvning på varje pannkaka och vik dem till "halvmånar". Lägg på en ugnsplåt. Strö över ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en rejäl, grovhackad tomat- och löksallad.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kantareller (à 180 g) eller motsvarande mängd annan svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 2 tsk konc kantarell- eller kycklingfond
  • 1 paket stora färdigstekta pannkakor
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan