Crêpes med stuvad svamp

105
4
Crêpes med stuvad svamp

I det här receptet hittar du en smaskig kombination av den frasiga crêpesen och den krämiga röran av stuvad svamp. Till detta serverar du en färgglad tomat- och löksallad och rätten blir komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Crêpes med stuvad svamp

Ingredienser

4 portioner
1 burk kantareller (à 180 g) eller motsvarande mängd annan svamp
2 schalottenlökar
1 msk finhackad vitlök
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
150 g rökt skinka i tunna skivor
1 kruka finhackad persilja
2 tsk konc kantarell- eller kycklingfond
1 paket stora färdigstekta pannkakor
1 dl riven ost

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Sandra

2022-11-26

Enkelt och jättegod.

Gunnar

2018-02-15

Medelmåttlig smak. Den stora mängden rökt skinka gör att svampsmaken blir obefintlig. Använd långpanna eftersom allt inte ryms i en vanlig form.

Gunnar

2018-02-15

För mycket rökt skinka gör att svampsmaken blir obefintlig. Mängden stuvning är för stor i förhållande till antal pannkakor.

Näringsvärde per portion

Energi 2205 KJ / 527 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden