Crab cakes med sötsur dipp

8
1
Crab cakes med sötsur dipp

En underbart god thai-inspirerad rätt i en mer barnvänlig tappning. De smakrika crab cakesen har en gyllene krispig yta och är saftiga på insidan. Servera dem med en generös portion ris och en liten skål med klassisk sweet chili-sås. Strö över gröna salladsblad, mild salladslök och en halv lime som både tillför syrlighet och friskhet. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Crab cakes med sötsur dipp

Ingredienser

4 portioner

Crab cakes

400 g
sejfilé
1 msk
potatismjöl
1
ägg
1 tsk
salt
2 krm
peppar
2 msk
sweet chilisås
1
burk krabbkött (à 170 g)
2 msk
olja

Dipp

1/2 dl
sweet chilisås
1/2
lime

Till servering

1/2
lime
2
hjärtsallad
1/2
påse salladslök (à 125 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Riv skalet från limen och tillsätt den och salladslöken i fiskfärsen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Rosita

12/20/2016

En bra fiskrätt som inte var svår att göra. I Norge äter de stekt lök till sina fiskekakor så det rekommenderas.

Näringsvärde per portion

Energi 2007 KJ / 480 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept