Crab cakes med sötsur dipp
En underbart god thai-inspirerad rätt i en mer barnvänlig tappning. De smakrika crab cakesen har en gyllene krispig yta och är saftiga på insidan. Servera dem med en generös portion ris och en liten skål med klassisk sweet chili-sås. Strö över gröna salladsblad, mild salladslök och en halv lime som både tillför syrlighet och friskhet. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
Crab cakes
400 g sejfilé
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk sweet chilisås
1 burk krabbkött (à 170 g)
2 msk olja
Dipp
1/2 dl sweet chilisås
1/2 lime
Till servering
1/2 lime
2 hjärtsallad
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 480 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En bra fiskrätt som inte var svår att göra. I Norge äter de stekt lök till sina fiskekakor så det rekommenderas.
Rosita
2016-12-20