Kycklingfilé med couscoussallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfilé med couscoussallad

Ett snabblagat och smakrikt recept på kycklingfilé med matig couscoussallad. Du gör det av bland annat kycklinglårfilé, couscous, curry, vitlök, paprika, tomat och chorizosalami. Enkelt och mättande.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst kycklinglårfilé. Koka couscous enligt anvisning på paketet med curry och gurkmeja. Blanda med olivolja, färskpressad citronjuice, salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Stek kyckling och vitlök i olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt svalna.
  3. Dela, kärna ur och skär grön paprika grovt. Skär tomater i tärningar. Skala, dela och strimla rödlök. Skär chorizosalami i strimlor. Blanda detta med kyckling och couscous. Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst kycklinglårfilé
  • 5 dl couscous
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 50 g chorizosalami
Lägg till i inköpslistan