Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Couscous med räkor och yoghurtsås

Couscous med räkor och yoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft och servera sedan den ljuvliga couscousen med ägghalvor och smarrig yoghurtsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Kyl ner, skala och dela i halvor.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll couscousen i en bunke och häll över buljongen. Rör runt och låt stå ca 5 minuter tills couscousen är mjuk.
  4. Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta löken.
  5. Fräs morötter och lök i oljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Tvätta och finriv citronskalet. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda couscous, grönsaker, finhackad dill och räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft.
  8. Servera couscousen med ägghalvorna och yoghurtsåsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 port couscous
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 citron
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2364 kJ / 565 kCal