Couscous med räkor och yoghurtsås

9
0
Couscous med räkor och yoghurtsås

Couscous med räkor och yoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft och servera sedan den ljuvliga couscousen med ägghalvor och smarrig yoghurtsås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Couscous med räkor och yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner
400 g
skalade räkor
2
ägg
4 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
4
port couscous (gärna fullkorn)
2
morötter
2
rödlökar
2 msk
olja
-
peppar
2 dl
matlagningsyoghurt
1
citron
1/2
kruka dill

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 516 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept