Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnskyckling med lök, aprikoser och mandel

Saftig ugnskyckling med lök, mandel, knaperstekt bacon och söta aprikoser. En festlig och enkel måltid som för tankarna till Marocko. Servera din kyckling med basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ugnsstek kycklingen enligt anvisning.
  2. Koka riset. Knaperstek baconet och låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Skala, dela och strimla löken. Fräs lök, aprikoser och mandel i en panna på medelvärme i smöret tills löken börjat mjukna ca 5 minuter. Rör om då och då.
  4. Häll på kycklingfond, vinäger och vatten. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra. Rör ner persiljan.

Tips

En lätt Marockoinspirerad rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 paket frysta kycklingdelar (à ca 1 kg)
  • 1 gul lök
  • 12 torkade aprikoser
  • 1/2 dl mandelspån
  • 2 msk smör
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 642 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden