Morötter med aprikos och mandel

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Morötter med aprikos och mandel

Morötter med söta aprikoser och knapriga mandlar är en härlig grönsaksrätt med marockanska smaker. Morötterna kryddas med spiskummin, citron och mynta - gott till både kött, kyckling eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Morötter med aprikos och mandel

Ingredienser

4 portioner
8   morötter (à ca 100 g)
2   gula lökar
1   påse hel skållad sötmandel (à 50 g)
1 1/2 tsk  malen spiskummin
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
10   torkade aprikoser
1   kruka färsk mynta
1   citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1041 KJ / 249 kCal
Fett14 g
Salt1.85 g
Kolhydrater24 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grönsakscouscous
Betyg 2.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med lök, aprikoser och mandel
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marockansk färsgryta med myntayoghurt
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockansk lemonad med mynta
Betyg 3.8 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandelpesto
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga