Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Morötter med aprikos och mandel

Morötter med söta aprikoser och knapriga mandlar är en härlig grönsaksrätt med marockanska smaker. Morötterna kryddas med spiskummin, citron och mynta - gott till både kött, kyckling eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala morötterna och dela dem på längden.
  3. Skala, halvera och skiva löken.
  4. Lägg morötter och lök på en plåt och blanda med mandel, spiskummin, olja, salt och peppar.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Strimla aprikoserna och blanda med morötterna. Strö över hackad mynta och pressa över citron.
  7. Servera morötterna vara eller ljumma.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 morötter (à ca 100 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 påse hel skållad sötmandel (à 50 g)
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1041 kJ / 249 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer