Cornflakeskyckling taco style

15
2 Klimatsmart
Cornflakeskyckling taco style

Tunnskuren kycklingfilé går snabbt att steka. Panera i krispiga frukostflingor med smak av majs och bjud på tacovis med gräddfil, mango, koriander och hyvlad rödkål. En härlig rätt med mycket smak och färg, lyxig till vardags – men inte minst till fredagsmyset.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Cornflakeskyckling taco style

Ingredienser

4 portioner
400 g
tunnskivad kyckling
1 tsk
salt
5 dl
cornflakes
1 dl
vete- eller kikärtsmjöl
2
ägg
-
olja till stekning

Tillbehör

salladsblad
mango i tärningar
koriander
avokado
strimlad rödkål
gräddfil
hårda tacoskal
tomatsalsa

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria cornflakes. Ersätt vetemjöl med t ex glutenfri mix.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri gräddfil eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt dem genom att doppa kycklingen i mjölk/fil. Kontrollera innehållet i ströbrödet eller använd panko.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Carola

2021-05-29

Väldigt gott

Anna

2017-02-08

Vi gjorde kycklingen och åt med andra tillbehör. Kycklingen blev krispig och god! Barnen sa: "Fantastiskt!" :)

Näringsvärde per portion

Energi 1295 KJ / 310 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 23 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept