Cornflakeskyckling taco style
Tunnskuren kycklingfilé går snabbt att steka. Panera i krispiga frukostflingor med smak av majs och bjud på tacovis med gräddfil, mango, koriander och hyvlad rödkål. En härlig rätt med mycket smak och färg, lyxig till vardags – men inte minst till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
400 g tunnskivad kyckling
1 tsk salt
5 dl cornflakes
1 dl vete- eller kikärtsmjöl
2 ägg
olja till stekning
Tillbehör
salladsblad
mango i tärningar
koriander
avokado
strimlad rödkål
gräddfil
hårda tacoskal
tomatsalsa
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria cornflakes. Ersätt vetemjöl med t ex glutenfri mix.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri gräddfil eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt dem genom att doppa kycklingen i mjölk/fil. Kontrollera innehållet i ströbrödet eller använd panko.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri gräddfil eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt dem genom att doppa kycklingen i mjölk/fil. Kontrollera innehållet i ströbrödet eller använd panko.
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott med mangosalsa till!
Amanda
2024-04-13Väldigt gott
Carola
2021-05-29Vi gjorde kycklingen och åt med andra tillbehör. Kycklingen blev krispig och god! Barnen sa: "Fantastiskt!" :)
Anna
2017-02-08