Cornflakeskyckling taco style
Tunnskuren kycklingfilé går snabbt att steka. Panera i krispiga frukostflingor med smak av majs och bjud på tacovis med gräddfil, mango, koriander och hyvlad rödkål. En härlig rätt med mycket smak och färg, lyxig till vardags – men inte minst till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
400 g tunnskivad kyckling
1 tsk salt
5 dl cornflakes
1 dl vete- eller kikärtsmjöl
2 ägg
olja till stekning
Tillbehör
salladsblad
mango i tärningar
koriander
avokado
strimlad rödkål
gräddfil
hårda tacoskal
tomatsalsa
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott recept men vill verkligen tillägga att krydda mjölet med vitlökspulver, paprikapulver, cayennepeppar, salt & citronpeppar. Jagc
Ingela
2024-09-01Supergott med mangosalsa till!
Amanda
2024-04-13Väldigt gott
Carola
2021-05-29