Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotlett sweet and sour

Kotlett sweet and sour är en tilltalande och snabblagad rätt med Sweet & Sour cookingsauce som för tankarna till Asien. Ingefära och pressad limesaft ger fin smak på rätten som serveras med ris, sesamfrön och resten av limen skuren i klyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala, dela och skiva morötterna. Dela sockerärtorna lite på snedden.
  3. Skär köttet i strimlor och stek dem i hälften oljan i en stekpanna. Lyft upp köttet på en tallrik. Stek grönsakerna i resten av oljan.
  4. Lägg tillbaka köttet i pannan. Rör ner cookingsauce, vatten och ingefära. Sjud på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft efter egen smak.
  5. Rosta sesamfröna i torr och het panna.
  6. Servera kotletten med riset, sesamfröna och resten av limen skuren i klyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • ca 450 g kotlett
  • 1 msk olja
  • 1 förp (500 g) Sweet & Sour Cookingsauce
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 524 kCal