Schnitzlar à la lemone
Utomordentlig ljuvliga schnitzlar à la lemone. Syrlig smak av rivet citronskal och juice, blandas med olja till en frisk marinad. Den delikata färska skinkan marineras och brynes. Fantastiskt med pasta till schnitzlarna.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 skivor färsk skinka (à 150 g)
1 tsk rivet skal av citron
3 msk olivolja till marinaden
1 msk juice av pressad citron
1 msk olivolja till stekning
1/2 knippe persilja
2 msk kapris
salt och peppar
1/2 tsk socker
Till servering
pasta
sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott! Skinkschnitzlarna fick nytt liv, såsen blir himmelskt god. Vi åt ris kokat i buljong till och det passasde väldigt bra. Låt köttet marinera lite längre, det blir bättre smak då.
Karolina
2006-01-03