Schnitzlar à la lemone

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Schnitzlar à la lemone

Utomordentlig ljuvliga schnitzlar à la lemone. Syrlig smak av rivet citronskal och juice, blandas med olja till en frisk marinad. Den delikata färska skinkan marineras och brynes. Fantastiskt med pasta till schnitzlarna.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Schnitzlar à la lemone

Ingredienser

4 portioner
4   skivor färsk skinka (à 150 g)
1 tsk  rivet skal av citron
3 msk  olivolja till marinaden
1 msk  juice av pressad citron
1 msk  olivolja till stekning
1/2   knippe persilja
2 msk  kapris
salt och peppar
1/2 tsk  socker

Till servering

pasta
sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Skinkschnitzlarna fick nytt liv, såsen blir himmelskt god. Vi åt ris kokat i buljong till och det passasde väldigt bra. Låt köttet marinera lite längre, det blir bättre smak då.

Karolina

2006-01-03

Testa liknande recept

Schweizerschnitzel
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjolök i senaps- och kaprisdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta pomodoro med rökt skinka
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinka med oliv- och kaprismarinad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med citronfräs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga