Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Schnitzlar à la lemone

Utomordentlig ljuvliga schnitzlar à la lemone. Syrlig smak av rivet citronskal och juice, blandas med olja till en frisk marinad. Den delikata färska skinkan marineras och brynes. Fantastiskt med pasta till schnitzlarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg skinkan i en marinad av rivet citronskal, olivolja och citronjuice. Låt marinera i ca 10 minuter.
  2. Värm olivolja i en panna och bryn schnitzlarna på båda sidor. Sänk värmen.
  3. Häll på marinaden samt resten av juicen från citronen. Låt småkoka i ca 5 minuter.
  4. Hacka persilja och vänd ner i pannan. Smaka av med kapris, salt, peppar och socker.
  5. Servera schnitzlarna med pasta och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor färsk skinka (à 150 g)
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 3 msk olivolja till marinaden
  • 1 msk juice av pressad citron
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 msk kapris
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk socker
Till servering
  • pasta
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer