Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Coctel de camaron

Spännande och exotisk rätt vid namn Coctel de camaron. Detta smakrika recept består av läckra räkor som serveras med en härlig sås av lök, tomat, worcestersås och tabasco över sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka tomaten fint. Blanda med resten av såsingredienserna i en skål.
  2. Skala räkorna och fördela dem i serveringsglasen. Slå över såsen och garnerna med en liten korianderkvist.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor (med skal)
  • några kvistar färsk koriander
Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tomat
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • juicen från 2 limefrukter
  • 2 dl ketchup
  • 4 msk apelsinläsk (kan uteslutas)
  • 2 msk worchestersås
  • 4 tsk tabasco
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?