Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

En rejält uppdaterad och lyxig variant på räkmackan är den här: Grillat surdegsbröd med vannameiräkor, paprikahack, basilikamajonnäs och pocherat ägg. Suverän till brunchen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Paprikahack: Mixa paprika, oliver, mandel och olivolja till ett grovt hack i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Basilikamajonnäs: Plocka av basilikabladen och hacka dem fint. Rör ihop med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Pocherat ägg: Koka upp vattnet med ättikan. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under. Koka sakta 3-4 minuter. Lyft över äggen till en bunke med kallt vatten. Spara kokvattnet till senare och håll det varmt.
  5. Räkor: Skala räkorna och genomstek dem i oljan i en het stekpanna och krydda med salt.
  6. Bröd: Stek brödet gyllene i olivoljan i en stekpanna på hög värme.
  7. Doppa äggen i kokvattnet 1 minut, lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Till servering: Fördela paprikahacket på bröden. Lägg på sallad och räkor. Toppa med pocherat ägg och servera med basilikamajonnäs.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikahack
  • 1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
  • 1 dl kärnfria svarta oliver (gärna kalamata)
  • 1 dl mandel
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Basilikamajonnäs
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl majonnäs
Pocherat ägg
  • 1 l vatten
  • 3 msk ättika (12%)
  • 4 ägg
Räkor
  • 350 g råa vannameiräkor
  • 1 msk rapsolja
Bröd
  • 4 skivor vetelevain
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 1/2 förp spröd salladsmix (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4246 kJ / 1017 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept