Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

2
1
Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

En rejält uppdaterad och lyxig variant på räkmackan är den här: Grillat surdegsbröd med vannameiräkor, paprikahack, basilikamajonnäs och pocherat ägg. Suverän till brunchen!

Skriv ut
Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Paprikahack

1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
1 dl
kärnfria svarta oliver (gärna kalamata)
1 dl
mandel
1/2 dl
olivolja
-
salt och svartpeppar

Basilikamajonnäs

1
kruka basilika
2 dl
majonnäs

Pocherat ägg

1 l
vatten
3 msk
ättika (12%)
4
ägg

Räkor

350 g
råa vannameiräkor
1 msk
rapsolja

Bröd

4
skivor vetelevain
1 msk
olivolja

Till servering

1/2
förp spröd salladsmix (à 65 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Svetlana

2020-08-16

Stek räkorna med hakad chili - ännu bättre!

Näringsvärde per portion

Energi 4246 KJ / 1017 kCal
Fett 84 g
Salt 3 g
Kolhydrater 38 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept