Grillat levainbröd med wannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs
En rejält uppdaterad och lyxig variant på räkmackan är den här: Grillat surdegsbröd med vannameiräkor, paprikahack, basilikamajonnäs och pocherat ägg. Suverän till brunchen!
Ingredienser
4 portioner
Paprikahack
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
1 dl kärnfria svarta oliver (gärna kalamata)
1 dl mandel
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
Basilikamajonnäs
1 kruka basilika
2 dl majonnäs
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg
Räkor
350 g råa vannameiräkor
1 msk rapsolja
Bröd
4 skivor vetelevain
1 msk olivolja
Till servering
1/2 förp spröd salladsmix (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4246 KJ / 1017 kCal
Fett84 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein27 g
Kommentar
Stek räkorna med hakad chili - ännu bättre!
Svetlana
2020-08-16