Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lakritskladdkaka

Se hit alla lakritsälskare! Krossad turkisk peppar och kakao är en oväntat lyckad kombination - blandningen av salt, sött och choklad, i en underbar kladdkaka. Servera gärna med vispad grädde och krossad turkisk peppar för att få lite extra crunch. Supersmaskig!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).   
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda dem och kakaon med mjölet.
  4. Blanda ner sockret i smöret. Rör sedan ner ett ägg i taget. Vänd ner mjölblandningen i smeten.  Häll den i formen. 
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 18 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  7. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Garnera gärna med turkisk peppar och kakao, servera ev. med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 100 g smör
  • 150 g turkisk peppar (original karameller)
  • 3 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 792 kJ / 189 kCal