En klassiker när det kommer till smörgåsmat. Surdegsbröd, kyckling, bacon och tomat, toppat med currymajonnäs. Currydressingen med vitlök och citronjuice är en riktig hit som gör den mättande club sandwichen superkrämig.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktig höjdarmacka, men skippade citronjuicen denna gång eftersom det tillför så lite, men mackorna blir onödigt blöta. Samt valde att mjuk steka baconet för bättre upplevelse.
Susanne
2022-09-03Bästa currydressingen, fast jag brukar ha i mycket mer creme fraiche (typ en burk, och ta lätt creme fraiche istället) och göra kycklingsallad istället. Mycket gott!
Moa
2021-10-31Fenomenalt recept. Under rubriken "För alla" saknas dock hur man kan göra sandwichen LCHF/Keto. Det borde f.ö. finnas med i alla ICA:s recept. I detta recept är det endast brödet som inte är Keto. ICA har ett par sk proteinbröd i sortimentet, men borde satsa på att åtminstone sälja ett rent LCHF/Keto-bröd. Nu får man baka själv.
Claes
2021-08-20