Citrusbakad fisk med tomatkräm

11
5
Citrusbakad fisk med tomatkräm

Fisken får fräsch smak av citronskal och serveras med potatismos, fräst spenat, citron samt en kräm på hackade tomater, yoghurt och sweet chili.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Citrusbakad fisk med tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki
400 g fryst bladspenat
1 kg mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och nymalen svartpeppar
1/2 citron
2 tomater
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk sweet chili

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Emma

2013-02-14

Tyckte det var över förväntan och gillade kombinationen av allt tillsammans. Kommer att göras igen!

Jeanette

2012-04-30

Även jag använde torsk i stället för hoki, skalet på hela citronen och pressad citronsaft både på fisken och spenaten. Ersatte också matyoghurten med turkisk yoghurt. Mycket gott, framför allt tomatkrämen kommer att användas flitigt till sommarens grillade kötträtter.

Johanna

2012-02-16

Gjorde såsen på creme fraiche,blev super gott. Okej recept,men inget jag kommer göra ofta.

Näringsvärde per portion

Energi 1963 KJ / 472 kCal
Fett 11.8 g
Kolhydrater 50.8 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden