Citrusbakad fisk med tomatkräm
Fisken får fräsch smak av citronskal och serveras med potatismos, fräst spenat, citron samt en kräm på hackade tomater, yoghurt och sweet chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g hoki
400 g fryst bladspenat
1 kg mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och nymalen svartpeppar
1/2 citron
2 tomater
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk sweet chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1963 KJ / 472 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater50.8 g
Protein34.5 g
Kommentarer
Tyckte det var över förväntan och gillade kombinationen av allt tillsammans. Kommer att göras igen!
Emma
2013-02-14Även jag använde torsk i stället för hoki, skalet på hela citronen och pressad citronsaft både på fisken och spenaten. Ersatte också matyoghurten med turkisk yoghurt. Mycket gott, framför allt tomatkrämen kommer att användas flitigt till sommarens grillade kötträtter.
Jeanette
2012-04-30Gjorde såsen på creme fraiche,blev super gott. Okej recept,men inget jag kommer göra ofta.
Johanna
2012-02-16