Citrusbakad fisk med tomatkräm

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
5
Citrusbakad fisk med tomatkräm

Fisken får fräsch smak av citronskal och serveras med potatismos, fräst spenat, citron samt en kräm på hackade tomater, yoghurt och sweet chili.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Citrusbakad fisk med tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki
400 g fryst bladspenat
1 kg mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och nymalen svartpeppar
1/2 citron
2 tomater
1 dl matyoghurt (10 %)
2 msk sweet chili

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte det var över förväntan och gillade kombinationen av allt tillsammans. Kommer att göras igen!

Emma

2013-02-14

Även jag använde torsk i stället för hoki, skalet på hela citronen och pressad citronsaft både på fisken och spenaten. Ersatte också matyoghurten med turkisk yoghurt. Mycket gott, framför allt tomatkrämen kommer att användas flitigt till sommarens grillade kötträtter.

Jeanette

2012-04-30

Gjorde såsen på creme fraiche,blev super gott. Okej recept,men inget jag kommer göra ofta.

Johanna

2012-02-16

Näringsvärde per portion

Energi1963 KJ / 472 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater50.8 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med thaismak
Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoki med ruccolapesto
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade fiskburgare
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fisk i ugn
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga