Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrusbakad fisk med tomatkräm

Fisken får fräsch smak av citronskal och serveras med potatismos, fräst spenat, citron samt en kräm på hackade tomater, yoghurt och sweet chili.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisk och spenat.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen. Pressa och vispa den till ett luftigt mos, tillsammans med mjölk och hälften av matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda den med salt och peppar. Riv över citronskalet. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Hacka tomaterna och blanda med yoghurt och sweet chili.
  6. Fräs spenaten i resten av matfettet. Salta och peppra.
  7. Servera fisken med potatismos, fräst spenat, tomatkräm och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hoki
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 2 tomater
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1963 kJ / 472 kCal