Panerad torsk med pepparrotssås och spenat
Med detta recept kan du göra en vackert gyllenbrun torsk, pepparrotssås och nyttig spenat till middag. Stek den ströbrödspanerade fisken och fräs ihop en god spenat- och lökröra innan du dukar upp med potatis, gräddig, god sås och syrlig citron.
Ingredienser
4 portioner
4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g)
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 krm peppar
1/2 tsk salt
2 msk smör eller magarin
2 msk olja
Pepparrotssås
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
3 dl grädde eller mjölk
2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
2 1/2 msk riven pepparrot
1 pkt fryst bladspenat (à 250 g)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det bästa receptet med torsk. Jag tog hälften så mycket vitvinsvinäger. Mängden sås blev lite för mycket. Det blir nog bäst om man stekar fisken i smör istället för olja.
Mitra
2023-08-30Tror jag hoppar över vit vinäger nästa gång, annars mycket god
Carola
2023-06-21Jättegott, fantastisk sås. Jag pankopanerade mina torsfileer till detta recept. Supergott!
Cecilia
2021-04-11