Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Med detta recept kan du göra en vackert gyllenbrun torsk, pepparrotssås och nyttig spenat till middag. Stek den ströbrödspanerade fisken och fräs ihop en god spenat- och lökröra innan du dukar upp med potatis, gräddig, god sås och syrlig citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Doppa fisken i uppvispat ägg och vänd den i ströbrödet blandat med vetemjöl, salt och peppar. Låt paneringen torka några min innan fisken stekes.
  3. Sås: Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt, hönsbuljongen, grädden eller mjölken, vinägern och den rivna pepparroten. Låt såsen sjuda ca 5 min.
  4. Krama ur den tinade spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs löken och spenaten i matfettet i en kastrull. Stek fisken vackert gyllenbrun i matfettet och oljan i en stekpanna.
  5. Servera torskfiléerna med pepparrotssåsen, spenaten, kokt potatis och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g)
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller magarin
  • 2 msk olja
Pepparrotssås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde eller mjölk
  • 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 1/2 msk riven pepparrot
  • 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer