Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
6
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Med detta recept kan du göra en vackert gyllenbrun torsk, pepparrotssås och nyttig spenat till middag. Stek den ströbrödspanerade fisken och fräs ihop en god spenat- och lökröra innan du dukar upp med potatis, gräddig, god sås och syrlig citron.

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Ingredienser

4 portioner
4   torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g)
1   ägg
3/4 dl  ströbröd
1/2 dl  vetemjöl
1 krm  peppar
1/2 tsk  salt
2 msk  smör eller magarin
2 msk  olja

Pepparrotssås

2 msk  smör eller margarin
3 msk  vetemjöl
3 dl  hönsbuljong
3 dl  grädde eller mjölk
2 msk  sherryvinäger eller vitvinsvinäger
2 1/2 msk  riven pepparrot
1   pkt fryst bladspenat (à 250 g)
1   gul lök
1 msk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Det bästa receptet med torsk. Jag tog hälften så mycket vitvinsvinäger. Mängden sås blev lite för mycket. Det blir nog bäst om man stekar fisken i smör istället för olja.

Mitra

2023-08-30

Tror jag hoppar över vit vinäger nästa gång, annars mycket god

Carola

2023-06-21

Jättegott, fantastisk sås. Jag pankopanerade mina torsfileer till detta recept. Supergott!

Cecilia

2021-04-11

Testa liknande recept

Kokt torsk med ägg och persilja
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
384 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade fiskburgare
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad torskrygg Nicoice
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med citron
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga