Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

24
4
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Med detta recept kan du göra en vackert gyllenbrun torsk, pepparrotssås och nyttig spenat till middag. Stek den ströbrödspanerade fisken och fräs ihop en god spenat- och lökröra innan du dukar upp med potatis, gräddig, god sås och syrlig citron.

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Ingredienser

4 portioner
4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g)
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 krm peppar
1/2 tsk salt
2 msk smör eller magarin
2 msk olja

Pepparrotssås

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
3 dl grädde eller mjölk
2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
2 1/2 msk riven pepparrot
1 pkt fryst bladspenat (à 250 g)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Cecilia

2021-04-11

Jättegott, fantastisk sås. Jag pankopanerade mina torsfileer till detta recept. Supergott!

Tor

2016-10-15

Kanongott! Vi har gjort det två gånger på en vecka. Vi ökade mängden pepparrot lite den andra gången och tog även lite mer salt i ströbrödsblandningen. Magnifikt är ordet för denna rätt!

Sofia

2015-07-07

Mycket bättre och enklare är att hetta upp rejält med smör i pannan till det blir nötbrunt - inte mer och sedan först bryna och sedan steka på lägre värme och hela tiden från början ösa torsken med smör med hjälp av sked. Tar ej mer än ca 3 min till torsken är lagom stekt och saftig. Detta göres när såsen och spenaten är lagade.