Enkel fisk i ugn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enkel fisk i ugn

En lätt och snabb fiskrätt som sköter sig själv i ugnen medan man gör klar såsen. Tomaterna ger rätten fin färg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Häll av spadet från bönorna, skölj dem och låt rinna av. Lägg bönorna i en ugnssäker form. Lägg i fisken, salta och peppra. Skär tomaterna i skivor och lägg dem på fisken.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Värm crème fraichen i en kastrull. Ta ut ugnsformen och häll av fiskspadet och häll crème fraichen runt fisken.
  7. Servera fisken med potatisen.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) med egen smaksättning. 
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g hoki
  • 900 g potatis
  • 410 g vita bönor
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraiche (med smak av senap, vitt vin och schalottenlök)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1528 kJ / 517 kCal