Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskgryta med citron

En snabblagad gryta med fisk och citron. Fiskgrytan gör du med torsk, rödlök, tomater och kryddar med citron, fiskbuljong och dill. Den goda torskgrytan serverar du med potatis och en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fiskblocket så mycket att det går att skiva i 2-3 cm bitar.
  2. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i margarin eller smör i en traktörpanna. Skär tomater i klyftor. Lägg ner dem i pannan. Skölj och skiva citron. Tillsätt citronskivorna, fiskbuljongtärningen och vatten i pannan. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner fisken och finhackad dill. Sjud fisken tills den blir vit och ogenomskinlig.
  4. Till servering: Servera med kokt potatis och en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 600 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 tomater
  • 1/2 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knippe hackad dill
Till servering
  • potatis
  • grönt
Lägg till i inköpslistan