Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad

Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad är ett spännande recept med många smaker såsom timjan, vitlök och persilja. Rimma gärna fisken över natten så blir den fast i köttet och lagom salt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rödbetssallad: Häll av och skär rödbetorna i klyftor. Häll av och skölj bönorna. Låt dem rinna av. Blanda rödbetorna med dill och persilja. Ställ kallt.
  4. Krydda torskfiléerna runtom med salt och peppar. Riv skalet av citronen. Stek fisken med hälften av citronskalet i 2/3 av oljan 2–3 minuter per sida i en stekpanna. Ta upp fisken och lägg på tallrik.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med resten av citronskalet och oljan ca 2 minuter i stekpannan. Tillsätt bönor, timjan och buljong. Låt koka på svag värme ca 2 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Lägg ner fisken i bönragun. Låt allt bli varmt.
  6. Servera den citronstekta torsken och bönragun med rödbetssallad och kokt ris eller gryn. Toppa med en klick matyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn.
Gör lakosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Rimma gärna fisken över natten i 1 liter vatten och 2 msk salt. Det gör den fast i köttet och precis lagom salt. Krydda med peppar vid tillagning.
Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
  • 4 port ris eller gryn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl matyoghurt (10%) till servering
Rödbetssallad
  • 1/2 burk hela inlagda rödbetor
  • 1 förp cannellinibönor (à ca 400 g)
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2786 kJ / 665 kCal
Läs mer om näringsvärden