Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad

1
0
Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad

Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad är ett spännande recept med många smaker såsom timjan, vitlök och persilja. Rimma gärna fisken över natten så blir den fast i köttet och lagom salt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar torskfilé (à 125 g)
4
port ris eller gryn
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1
citron
3 msk
olivolja
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
torkad timjan
1 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl
matyoghurt (10%) till servering

Rödbetssallad

1/2
burk hela inlagda rödbetor
1
förp cannellinibönor (à ca 400 g)
2 msk
hackad dill
2 msk
hackad persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn.
Gör lakosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Rimma gärna fisken över natten i 1 liter vatten och 2 msk salt. Det gör den fast i köttet och precis lagom salt. Krydda med peppar vid tillagning.
Receptet är avsett för 4 port.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2786 KJ / 665 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept