Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad

Citrontorsk med bönragu och rödbetssallad är ett spännande recept med många smaker såsom timjan, vitlök och persilja. Rimma gärna fisken över natten så blir den fast i köttet och lagom salt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
4 port ris eller gryn
1 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
3 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl matyoghurt (10%) till servering
Rödbetssallad
1/2 burk hela inlagda rödbetor
1 förp cannellinibönor (à ca 400 g)
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn.
Gör lakosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Rimma gärna fisken över natten i 1 liter vatten och 2 msk salt. Det gör den fast i köttet och precis lagom salt. Krydda med peppar vid tillagning.
Receptet är avsett för 4 port.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2786 KJ / 665 kCal
Kommentarer