Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strömming Melba

Strömming Melba är en förträfflig fiskrätt med inspirerande innehåll. Vad sägs om smaker av pepparrot, senap, whisky och en gyllengul panering? De stekta filéerna serverar du på frasigt stekta bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda pepparrot med senap och whisky.
  2. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Fördela senapsblandningen på och lägg ihop
    filéerna två och två.
  3. Blanda mjöl och ströbröd med salt och peppar. Vänd filéerna i mjölblandningen.
  4. Stek dem gyllenbruna i smör, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Stek samtidigt brödskivorna gyllenbruna i smör (eller rosta dem). Servera strömmingen på bröden. Toppa med Pickles på grönsaker.

För alla

Gör glutenfri: använd enbart glutenfritt ströbröd i paneringen och uteslut vetemjölet, välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 dl skånsk senap
  • 2 msk whisky (kan uteslutas)
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 skivor tunt skuret vitt bröd
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?