Strömmingsmacka

2
0
Strömmingsmacka

Denna härliga rågbrödsmacka med strömming är svår att motstå. Den är klar på under en halvtimme och smakar himmelskt gott. Såsen på kaviar, matyoghurt och rödlök blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Strömmingsmacka

Ingredienser

4 portioner
16 strömmingsfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl grovhackad dill
1/2 dl ströbröd
smör till stekning
4 skivor rågbröd
dillkvistar till garnering

Sås

1 dl smörgåskaviar
1 dl matyoghurt
1 rödlök

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Välj mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och bröd som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 20 g
Kolhydrater 24 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden