Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Strömmingsmacka

Denna härliga rågbrödsmacka med strömming är svår att motstå. Den är klar på under en halvtimme och smakar himmelskt gott. Såsen på kaviar, matyoghurt och rödlök blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  2. Lägg ihop filéerna två och två med dill emellan. Vänd dem i ströbröd.
  3. Stek i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  4. Sås: Blanda ihop kaviar och matyoghurt. Skala och finhacka löken.
  5. Lägg strömmingen på brödet och toppa med lök, sås och dill.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Välj mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackad dill
  • 1/2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 4 skivor rågbröd
  • dillkvistar till garnering
Sås
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer