Strömmingsmacka

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Strömmingsmacka

Denna härliga rågbrödsmacka med strömming är svår att motstå. Den är klar på under en halvtimme och smakar himmelskt gott. Såsen på kaviar, matyoghurt och rödlök blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Strömmingsmacka

Ingredienser

4 portioner
16   strömmingsfiléer
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  grovhackad dill
1/2 dl  ströbröd
smör till stekning
4   skivor rågbröd
dillkvistar till garnering

Sås

1 dl  smörgåskaviar
1 dl  matyoghurt
1   rödlök

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Välj mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och bröd som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett20 g
Kolhydrater24 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Strömming Melba
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronströmming med senapskräm och picklade betor
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga