Strömmingsmacka

1
0
Strömmingsmacka

Denna härliga rågbrödsmacka med strömming är svår att motstå. Den är klar på under en halvtimme och smakar himmelskt gott. Såsen på kaviar, matyoghurt och rödlök blir pricken över i!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Strömmingsmacka

Ingredienser

4 portioner
16
strömmingsfiléer
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
grovhackad dill
1/2 dl
ströbröd
-
smör till stekning
4
skivor rågbröd
-
dillkvistar till garnering

Sås

1 dl
smörgåskaviar
1 dl
matyoghurt
1
rödlök

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Välj mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och bröd som passar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 20 g
Kolhydrater 24 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept