Strömmingsmacka
Denna härliga rågbrödsmacka med strömming är svår att motstå. Den är klar på under en halvtimme och smakar himmelskt gott. Såsen på kaviar, matyoghurt och rödlök blir pricken över i!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
16 strömmingsfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl grovhackad dill
1/2 dl ströbröd
smör till stekning
4 skivor rågbröd
dillkvistar till garnering
Sås
1 dl smörgåskaviar
1 dl matyoghurt
1 rödlök
För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Välj mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd och bröd som passar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett20 g
Kolhydrater24 g
Protein22 g
Kommentarer