Citronstekt kyckling med äppel- och dillsås
Den här rätten av citronstekt kyckling med äppel- och dillsås utgör en makalös kombination i smaker. Det lite syrliga från citronen tillsammans med kycklingen och den söta äppelsmaken från såsen är oemotståndlig. Som tillbehör finns knapriga morötter som smaksatts med stött kummin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt
peppar
1/2 citron
4 port ris
Sås
1 rödlök
1 tsk olja
2 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 tsk dijonsenap
1/2 kruka dill
Morötter
4 morötter
1 msk smör
1 tsk strösocker
1/2 tsk stött kummin
Till servering
babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2841 KJ / 678 kCal
Fett30 g
Salt3.2 g
Kolhydrater65 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer