Kycklingpanna pikant

Här kommer pastarätten som med en pikant smak av ansjovis höjer vardagsmaten till en ny nivå. Stekta bitar av filéad kyckling blandas med tomater i en krämig gräddsås med soja och serveras till den kokta pastan.

Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex farfalle
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
1 burk ansjovis (à 100 g)
1 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 msk soja
4 tomater
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2116 KJ / 506 kCal
Fett13 g
Salt2.01 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mycket smak av ansjovis. Om det inte är en absolut favorit ska man nog avstå från denna rätt.
Emil
2005-01-02Ett härligt recept väldigt go.Men tyvärr har inte smakat men det ser gott ut.sejjer Gull-Marie
Gull-marie
2004-01-13