Kycklingpanna pikant | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpanna pikant

Här kommer pastarätten som med en pikant smak av ansjovis höjer vardagsmaten till en ny nivå. Stekta bitar av filéad kyckling blandas med tomater i en krämig gräddsås med soja och serveras till den kokta pastan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn dem i olja. Låt ansjovisen rinna av. Lägg dem i pannan och krydda med grovmald svartpeppar.
  3. Blanda grädden med vatten, vetemjöl och gärna soja. Häll blandningen i pannan och låt puttra ca 5 minuter.
  4. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner dem i pannan.
  5. Låt pastan rinna av.
  6. Servera pastan med kycklingpannan och sockerärter.

För alla

Gör glutenfri: ersätt pastan med glutenfri pasta samt byt ut vetemjölet mot Maizena majsstärkelse.
Gör mjölkfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Det är mycket gott att strö några svarta oliver på pastan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex farfalle
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 burk ansjovis (à 100 g)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2358 kJ / 564 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden