Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mascarpone- och basilikafyllda tomater

Mascarpone- och basilikafyllda tomater är makalöst goda och ett perfekt tillbehör till salta kötträtter! Den mjuka osten och basilikan går fint ihop och kompletterar cocktailtomaternas syrlighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tomaterna. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur dem med en liten sked.
  2. Blanda osten med basilika, salt och peppar. Spritsa eller klicka i ostkrämen i tomaterna.
  3. Lägg på locken och garnera med små basilikablad.

Tips

Inkråmet kan frysas in och sedan användas i grytor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 24 cocktailtomater
  • 1 burk mascarponeost (à 250 g)
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 2 krm svartpeppar
Garnering
  • basilikablad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare