Citronmuffins
Saftiga och fluffiga citronmuffins med riktigt mycket smak av den fräscha citronen. Muffins måste väl ändå vara det perfekta fikabrödet som går så snabbt att baka och här bakas de med både skal och saft från citronen. Fräscht, enkelt och gott.
Ingredienser
12 st
1 citron finrivet skal och saft (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi890 KJ / 213 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Bra, fungerade perfekt i airfryer 160°C 16minuter
Thomas
2024-07-07👍bytte ut citronsaften mot limoncello
Tuija
2024-06-18Jag tyckte processen lät lite märklig men följde stegen noggrant. Efter att jag hade i mjölk och citronen så skar sig smeten och blev helt grynig, alltså precis innan jag hade i de torra ingredienserna, vad kan jag ha gjort fel?
Frida
2024-06-18Hej Frida! Ja, den kan lätt se lite sprucken ut men brukar gå ihop när man blandar ner det torra. Om inte så brukar det lösa sig i ugnen hur som helst! Hoppas dom blev goda hur som helst! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-19