Citronmuffins
Saftiga och fluffiga citronmuffins med riktigt mycket smak av den fräscha citronen. Muffins måste väl ändå vara det perfekta fikabrödet som går så snabbt att baka och här bakas de med både skal och saft från citronen. Fräscht, enkelt och gott.
Ingredienser
12 st
1 citron finrivet skal och saft (1 citron motsvara ca 1/2 dl saft)
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria erästtningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi890 KJ / 213 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Goda. Testade även ta bort citronen och lägga till 2 tsk vaniljsocker
Jane
2024-03-26Bra smak ska få vara inne 20 min nästa gång
Bengt
2024-02-03Jättebra recept: jag dubblade det rakt av och tog två citroner 🍋 etc, istället för vaniljsocker blev det 2 (alltså för dubbel sats) msk ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta : citron/lakritsmuffins. Det gav en kraftig citronsmak med lite toner av lakrits smak. Det blev 19 muffins av min smet och en mängd smet vid sidan 🙂 😆 (använde sprits).
Hanna
2024-01-05