Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladmuffins med körsbär

Chokladmuffins blir ännu godare och saftigare om du blandar bär i smeten. Körsbär och björnbär känns lite nytt och blir en trevlig överraskning för den som får smaka. Perfekt till fikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Sätt formarna på en plåt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och sikta ner kakaon.
  4. Dela de frysta körsbären i halvor och vänd ner dem i mjölblandningen.
  5. Vispa ägg, socker, vanilj och saltet poröst i en bunke. Vänd ner mjölblandningen och smöret i smeten.
  6. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna på galler.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkprotein: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 250 g frysta körsbär (eller björnbär)
  • 2 ägg
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • små runda aluminiumformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 592 kJ / 142 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer