Citronlinguine med pilgrimsmusslor

101
9
Citronlinguine med pilgrimsmusslor

En underbart god skaldjursrätt finner du i denna citronlinguine med pilgrimsmusslor. Blanda ihop din nykokta pasta med en gräddig citrussås med vin, lök och sparris som får lite hetta av chili. Servera pastaröran toppad med mumsiga, stekta musslor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Citronlinguine med pilgrimsmusslor

Ingredienser

2 portioner
2 port linguine (à ca 70 g)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt t ex spansk peppar
1 msk smör
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1/2 citron
1/2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Pilgrimsmusslor

ca 10 pilgrimsmusslor (10 st motsvarar ca 300 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta som passar.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning och mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i pastan.

Gör så här

Tips

Stek pilgrimsmusslorna hastigt på hög värme, då blir de som allra godast.

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Daniela

2021-12-31

Gott och lättlagat, kommer definitivt göras flera gånger om.

Jan

2020-04-03

Utmärkt! Dubblade vitlöken och kanske lite mer grädde.

Krister

2018-10-30

Torr, het, panna är det som gäller för kammusslor, marinera gärna före med chili/limekrydda och chili flakes och låt musslorna vara torra, när dom åker i pannan, skaka denna snabbt flera gånger under ca en minut, lägg upp, srvera, ät!

Näringsvärde per portion

Energi 2801 KJ / 668 kCal
Fett 28.2 g
Läs mer om näringsvärden