Citronlinguine med pilgrimsmusslor
En underbart god skaldjursrätt finner du i denna citronlinguine med pilgrimsmusslor. Blanda ihop din nykokta pasta med en gräddig citrussås med vin, lök och sparris som får lite hetta av chili. Servera pastaröran toppad med mumsiga, stekta musslor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
2 portioner
2 port linguine (à ca 70 g)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt t ex spansk peppar
1 msk smör
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1/2 citron
1/2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Pilgrimsmusslor
ca 10 pilgrimsmusslor (10 st motsvarar ca 300 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 668 kCal
Fett28.2 g
Kommentarer
En fantastisk god, lagom mättande rätt. Den hade fått full pott om såsen varit mer krämig, enl mig. Stekte Pilgrimmsmusslorna en het panna med lite olja o flingsalt, när jag vände dem la ner smör i pannan. 30-40 sek per sida räcker. Ljuvliga! En fin rätt på Alla Hjärtans dag.
Gittan
2023-02-15Gör lite mera sås, annars så jäkla gott. Lagom stignit med chili, och vitlöken. Kan bara rekommendera denna maträtt
Mia
2022-07-23Gott och lättlagat, kommer definitivt göras flera gånger om.
Daniela
2021-12-31