Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad
Dessa pilgrimsmusslor är ett snabblagat och gott alternativ till grillningen. Tillsammans med den grillade sparrisen och den härligt syrliga crème fraiche-baserade dressingen smaksatt med citronmeliss blir detta ett utsökt sommarmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
12 pilgrimsmusslor (12 st motsvarar ca 400 g)
2 buntar grön sparris (à 250 g)
olivolja till pensling
1/2 tsk salt
1 påse mâchesallad (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Dressing
2 dl crème fraiche
1 msk honung
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finstrimlad citronverbena (alt citronmeliss eller körvel)
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Skall sparrisen grillas
Svante
2021-11-26