Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad

6
1
Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad

Dessa pilgrimsmusslor är ett snabblagat och gott alternativ till grillningen. Tillsammans med den grillade sparrisen och den härligt syrliga crème fraiche-baserade dressingen smaksatt med citronmeliss blir detta ett utsökt sommarmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad

Ingredienser

4 portioner
12 pilgrimsmusslor (12 st motsvarar ca 400 g)
2 buntar grön sparris (à 250 g)
olivolja till pensling
1/2 tsk salt
1 påse mâchesallad (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar

Dressing

2 dl crème fraiche
1 msk honung
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finstrimlad citronverbena (alt citronmeliss eller körvel)
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Svante

2021-11-26

Skall sparrisen grillas