Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad

Dessa pilgrimsmusslor är ett snabblagat och gott alternativ till grillningen. Tillsammans med den grillade sparrisen och den härligt syrliga crème fraiche-baserade dressingen smaksatt med citronmeliss blir detta ett utsökt sommarmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Trä pilgrimsmusslorna på dubbla, blötlagda träspett.
  2. Dressing: Blanda crème fraiche, honung, citronjuice, citronverbena och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Pensla med olja och krydda med salt.
  4. Grilla runt om på medelvärme 4–5 minuter. Lägg upp sparris och sallad på ett fat.
  5. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Grilla ca 1 minut på varje sida. Lägg spetten på salladen och klicka över dressingen. Strö lite flingsalt och svartpeppar över.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 pilgrimsmusslor (12 st motsvarar ca 400 g)
  • 2 buntar grön sparris (à 250 g)
  • olivolja till pensling
  • 1/2 tsk salt
  • 1 påse machesallad (à 65 g)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Dressing
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finstrimlad citronverbena (alt citronmeliss eller körvel)
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan