Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad
![Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36707/cf_259/grillade_pilgrimsmusslor_med_sparris_och_spada_blad.jpg)
Dessa pilgrimsmusslor är ett snabblagat och gott alternativ till grillningen. Tillsammans med den grillade sparrisen och den härligt syrliga crème fraiche-baserade dressingen smaksatt med citronmeliss blir detta ett utsökt sommarmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
![Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36707/cf_259/grillade_pilgrimsmusslor_med_sparris_och_spada_blad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
12 pilgrimsmusslor (12 st motsvarar ca 400 g)
2 buntar grön sparris (à 250 g)
olivolja till pensling
1/2 tsk salt
1 påse mâchesallad (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Dressing
2 dl crème fraiche
1 msk honung
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finstrimlad citronverbena (alt citronmeliss eller körvel)
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Skall sparrisen grillas
Svante
2021-11-26