Citronlinguine med pilgrimsmusslor

En underbart god skaldjursrätt finner du i denna citronlinguine med pilgrimsmusslor. Blanda ihop din nykokta pasta med en gräddig citrussås med vin, lök och sparris som får lite hetta av chili. Servera pastaröran toppad med mumsiga, stekta musslor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ingredienser
2 portioner
2 port linguine (à ca 70 g)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt t ex spansk peppar
1 msk smör
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1/2 citron
1/2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Pilgrimsmusslor
ca 10 pilgrimsmusslor (10 st motsvarar ca 300 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 668 kCal
Fett28.2 g
Kommentarer
9 stEn fantastisk god, lagom mättande rätt. Den hade fått full pott om såsen varit mer krämig, enl mig. Stekte Pilgrimmsmusslorna en het panna med lite olja o flingsalt, när jag vände dem la ner smör i pannan. 30-40 sek per sida räcker. Ljuvliga! En fin rätt på Alla Hjärtans dag.
Gittan
Gör lite mera sås, annars så jäkla gott. Lagom stignit med chili, och vitlöken. Kan bara rekommendera denna maträtt
Mia
Gott och lättlagat, kommer definitivt göras flera gånger om.
Daniela
Torr, het, panna är det som gäller för kammusslor, marinera gärna före med chili/limekrydda och chili flakes och låt musslorna vara torra, när dom åker i pannan, skaka denna snabbt flera gånger under ca en minut, lägg upp, srvera, ät!
Krister
Enkelt och gott. Hade gärna velat ha såsen lite tjockare.
Eva-britt
Mycket, mycket gott! Lite dålig smak på såsen så vi hade i en fiskbuljongtärning.
Rosita
Bytte till kyckling. Blev helt okej :)
Louise
Underbart gott!!! Tycker absolut att denna rätt passar utmärkt som bjudrätt. Till drack vi ett Sancerrevin och det satt som en smäck!
Maria
Mycket gott och vällagat. En snabb rätt så ett tips är att hacka, skala grönsakerna och mäta upp vätskan innan du steker. Om du har frysta musslor måste de tina ordentligt innan du lägger dem i pannan. risken blir annars att det blir för mkt vätska och musslorna blir kokta istället för stekta. Serverade med en bra alsace och lite bröd. Det blev en mycket uppskattad, lättlagad och snabb fredagsmiddag.
Charlotte