Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Betyg 4.2 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Rödbetor

500 g klyftade, kokta rödbetor
2 urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
125 g skuren grönkål

Pepparrotsyoghurt

2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk finriven pepparrot

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Fantastiskt gott och mycket enkel tillagning!

    Niclas

  • Sååå gott! Hade creme fraiche istället i såsen och mindre citron. Löjligt gott.

    Malin

  • Otroligt gott!

    Hillevi

Näringsvärde per portion

Energi2086 KJ / 506 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad