Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
Lax
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Rödbetor
500 g klyftade, kokta rödbetor
2 urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
125 g skuren grönkål
Pepparrotsyoghurt
2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk finriven pepparrot
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2086 KJ / 506 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stFantastiskt gott och mycket enkel tillagning!
Niclas
Sååå gott! Hade creme fraiche istället i såsen och mindre citron. Löjligt gott.
Malin
Otroligt gott!
Hillevi
Väldigt gott och väldigt enkelt! Omtyckt av alla runt matbordet.
Sanne
Så enkelt men så gott
Stefan
Jättegott och enkelt! Men varför skriver ni i beskrivningen att äpplet ska tärnas men på bilder har ni klyftor? Missvisande. Gjorde klyftor eftersom Krista skrev att de blev för mjuka annars och det blev bra.
Mathilde
Hej Mathilde! Vi kan bara skylla på "tryckfelsnisse" men klart det ska vara klyftade äpplen. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Laxen blev torr och äpplena för mjuka, så dra ner på temperaturen. Smakerna är goda ihop.
Krista
Det här var lätt att göra och otroligt GOTT !!
Camilla