Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Den här matiga rågmackan med knaprigt isterband är perfekt som lättare lunch, som kvälls- eller nattmacka. Rödbetssalladen har en fräsch touch av äpple medan pepparroten bjuder på en riktig smak-kick!
Ingredienser
4 portioner
400 g förkokta rödbetor
2 - 3 saltgurkor
1 äpple
2 msk riven pepparrot
2 dl smetana
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
1 isterband (ca 150 g)
2 msk olja
4 stora skivor rågbröd (eller 8 små för 4 port)
1 huvudsallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och välj glutenfritt isterband eller annan glutenfri korv.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2027 KJ / 482 kCal
Fett34 g
Salt0.7 g
Kolhydrater34 g
Protein9 g
Kommentarer