Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch

10
0
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch

Den här matiga rågmackan med knaprigt isterband är perfekt som lättare lunch, som kvälls- eller nattmacka. Rödbetssalladen har en fräsch touch av äpple medan pepparroten bjuder på en riktig smak-kick!

Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch

Ingredienser

4 portioner
400 g förkokta rödbetor
2 - 3 saltgurkor
1 äpple
2 msk riven pepparrot
2 dl smetana
salt och svartpeppar
1/2 kruka persilja
1 isterband (ca 150 g)
2 msk olja
4 stora skivor rågbröd (eller 8 små för 4 port)
1 huvudsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och välj glutenfritt isterband eller annan glutenfri korv.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2027 KJ / 482 kCal
Fett 34 g
Salt 7 g
Kolhydrater 34 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden