Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch

Den här matiga rågmackan med knaprigt isterband är perfekt som lättare lunch, som kvälls- eller nattmacka. Rödbetssalladen har en fräsch touch av äpple medan pepparroten bjuder på en riktig smak-kick!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla rödbetorna och saltgurkorna tunt. Dela, kärna ur och skiva äpplet tunt.
  2. Skala och riv pepparroten och blanda den med smetana. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna.
  3. Hacka persiljan.
  4. Dela isterbandet på längden och skrapa ur. Stek det knaprigt i oljan i en stekpanna.
  5. Servera rödbetssalladen på bröden med sallad och isterband. Toppa med persiljan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och välj glutenfritt isterband eller annan glutenfri korv.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g förkokta rödbetor
  • 3 saltgurkor
  • 1 äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl smetana
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 isterband (ca 150 g)
  • 2 msk olja
  • 4 stora skivor rågbröd (eller 8 små för 4 port)
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2027 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept