Mango chutney glaserad kassler | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mango chutney glaserad kassler

Du piffar till kasslern genom att glasera den med syrlig mango chutney. Till köttet bjuder du på kladdigt basmatiris, spröda wokgrönsaker och frisk matyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skär kasslern i tunna skivor.
  4. Lägg kasslerskivorna lite omlott på ett ugnssäkert fat och bred på mango chutneyn.
  5. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  6. Woka grönsakerna i oljan enligt förpackningens anvisning.
  7. Servera kasslern med ris, wokgrönsaker och matyoghurt.

För alla

Gör mjölkfri: byt ut yoghurten mot mjökfri crème fraiche, s k Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gröna tipset: Pensla skivor av squash, gul lök och tomater med mango chutney och tillaga och servera som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kassler
  • 1 dl mango chutney
  • 1 djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl matyoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden