Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojakyckling från mikron

Sojakyckling från mikron, ett annorlunda och enkelt sätt att tillaga kyckling på. De sojaklädda kycklingklubborna får en mjuk sötma från tomter och ett skönt krisp av mandelspån innan både kyckling och sojasås får sällskap av lite nykokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Lägg kycklingklubborna i en mikrosäker form. Häll över sojan och krydda med peppar och gärna mald ingefära. Täck formen och tillaga på full effekt (max 800 W) 8-10 min.
  3. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Lägg tomatklyftorna på kycklingen och strö över mandeln.
  4. Tillaga ytterligare 6-8 min, gärna med grillelement tills kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Till servering: Servera kycklingen med riset, en blandad sallad och bröd.

För alla

Tål du inte soja kan den bytas ut mot 1/2 dl vardera av vatten och balsamvinäger (för 4 port). Uteslut mandeln om du inte tål den.

Tips

Har du inte mikrovågsugn kan du köpa färdigstekta kycklingklubbor och värma i ugnen i 225°C med 2 msk soja, tomater och mandel ca 10 min (för 4 port). Används färska, råa kycklingklubbor blir tiden i ugnen ca 30 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 dl soja
  • 4 tomater
  • 1 dl mandelspån
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk mald ingefära
Till servering
  • blandad sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 557 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden