Citronkladdkaka med maräng

Citronkladdkakan med maräng är enkel att baka och jättegod. Kakan får en härlig citronsmak av lemon curd och citronjuice. Kladdkakans smak av citron möter sedan det söta marängtäcket och det gör kakan försvinnande god.

Gör så här
00:14:00
00:16:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett14 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein3 g
Kommentarer
7 stKan man förbereda kakan dagen innan utan att marängen blir mjuk?
Marina
Hej Marina! Jag tror tyvärr att marängen blir mjuk precis som du misstänker. Bättre att baka en annan kaka om du vill förbereda dagen före. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vilket läge ska ingen vara på? Jag försökte över och under värme men den blev bara helt flytande.
Elliot
Hej Elliot! Jo ,det stämmer att det ska vara under- och övervärme om vi inte skriver något annat. Alla ugnar är så klart olika men helt flytande låter mysko. Den ska ju i och för sig vara lite lös för det stelnar ju när den kallnar som alla kladdkakor gör. Men kör den lite längre nästa gång bara. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra den här i muffinsformar istället för en stor tårta? Och i så fall, hur länge ska man ha dom i ugnen?
Jessica
Hej Jessica! Det har vi inte testat men det låter ju som en kul idé! Det är lite svårt att svara på, men jag skulle rekommendera att börja att kolla efter 8 minuter. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket